Для початку беремо картопляну основу, ліпимо з неї довгастий шар (пиріжок) і в середину поміщаємо невелику м'ясну кульку, після чого "пиріжок" закриваємо. Найкраще робити все це мокрими рукамищоб ні тісто, ні м'ясна начинка не прилипали до рук.
Останній пункт особливо цікавий. У ньому і полягає один із головних секретів ідеальних зразів – картоплю потрібно варити в мундирі і тільки потім із неї робити пюре. До того ж, у картопляну масу не варто додавати молоко, а ось 2-3 ст. л муки не завадять – вона "склеїть" масу.
Спосіб приготування: На сковороду з температурою +150 ° С закладають напівфабрикати, не розморожуючи, і обсмажують із двох боків до золотистої скоринки.. Потім на повільному вогні доводять до готовності протягом 20-40 хвилин. Подають зі свіжою зеленню та соусами.
10 рецептів зраз, які точно припадуть до смаку
- Картопляні зрази з овочами …
- Картопляні зрази з капустою.
- Картопляні зрази з сиром та шинкою.
- Картопляні зрази з сиром та м'ясом.
- Картопляні зрази з куркою та грибами.
- Картопляні зрази з печінкою.
- Картопляні зрази з морепродуктами
Перш ніж говорити про способи смаження, слід відповісти на запитання, яке цікавить чимало господарок: «Чи потрібно розморожувати зрази?». Однозначно ні! Під час розморожування вони можуть втратити форму і смажити їх на сковороді буде важче.