Алтайська кедрова настойка допомагає нормалізувати тиск, позбавити людини від болів у суглобах та регулювати відкладення солей в організмі. Також застосовується живиця кедрова на кедровому маслі (у народі, кедрова олія з живицею).
Настойки зі шкаралупи кедрових горішків використовують для відновлення шлунково-кишкового тракту. Завдяки їм тонус м'язів відновлюється, повертаються сили та зміцнюється організм, у тому числі шлунок та кишечник. Горілчаною кедровою настоянкою здавна лікували та лікують проблеми слухової функції людини.
На основі продукту готують відвари, настоянки та бальзами. Шкаралупа кедрового горіха підвищує імунітет, нормалізує обмін речовин, знімає запальний процес та допомагає при сечокам'яній хвороби. Подрібнена м'якоть корисна при хворобах суглобів (артриті, остеохондрозі).
- Крок 1. Для приготування кедрівки замочіть горіхи у великій кількості води кімнатної температури на 1 год. Потім промийте та відкиньте на друшляк. …
- Крок 2. Розігрійте духовку до 250 ° С протягом 20 хвилин і вимкніть. …
- Крок 3. Зсипте гарячі горіхи у банку, відразу залийте горілкою. …
- Крок 4. Закрийте, поставте у темне місце на 1 місяць.
Кому не можна кедрові горіхи? Добова норма – 30 г. Це приблизно три столові ложки без гірки. Категорично протипоказані кедрові горіхи тим, хто страждає на жовчнокам'яну хворобу, холецистит, дискінезію жовчовивідних шляхів.