Класичний італійський десерт, що складається з вершків, желатину, цукру та ванілі з апельсиновим соусом.
Дайте масі трохи охолонути і прибирайте в холодильник. Для повного застигання желатину потрібно годин 5. Є два способи виймати панна коту із форми. Можна на кілька секунд опустити форму в окріп.
Відомий італійський десерт готується на основі вершків, але ви можете їх легко замінити молоком будь-якої жирності.
Користь та шкода У цьому десерті містяться тваринні жири, білок; такі речовини, як кальцій, магній, фосфор, а також вітаміни групи В, А, РР, С. Через велику кількість цукру десерт не вважається корисним. Однак якщо їм не зловживати, то страва стане чудовим доповненням до звичного меню.
Панна-котта готується на основі желатину, пудинг – крохмалю.. Важливий продукт приготування вишуканого італійського десерту – вершки жирністю від 20%, для пудингу підходить молоко будь-якої жирності. Під час приготування панна-котти господині варто звернути увагу на те, щоб желатин повністю і рівномірно розчинився.