Якщо ви купили не найвдаліший шматок м'яса, додайте в бульйон ложку оцту та варіть м'ясо на мінімальному вогні. Також можна додати кілька ложок лимонного соку. Кислота розм'якшить м'ясні волокна і м'ясо стане м'якшим. Також у бульйон можна додати чайну ложку соди.
Причин може бути кілька. Швидше за все ви недостатньо добре зачистили відсік від зайвих плівок і сухожилля, готували його в маленькому посуді за дуже високої температури. Можливо, ви перетримали м'ясо або, навпаки, готували його занадто мало.
Моркву натерти на тертці. Додати до обсмаженого м'яса. Трохи дати обсмажити цибулю та морквині, після цього додати борошно, 1-2 хвилини обсмажити. м'ясо з борошном і додати|добавляти| воду і запашний перець. Гасити під кришкою до готовності м'яса (Приблизно 30-35 хвилин).
Гуляш – це конкретна страва угорської кухні, тушковані в густому томатному соусі шматочки м'яса (найчастіше яловичини) з додаванням овочів (цибуля, морква, іноді картопля). Схожий на густий суп.
Правильно розрізайте м'ясо Ріжте впоперек – так вийде саме та м'яка яловичина: руйнуються волокна, які роблять його жорстким, і витікає зайвий сік. Цей спосіб підходить для стейку, шашлику, бефстроганова, гуляшу – форму таке м'ясо тримати не буде, зате готове блюдо вийде м'яким.