Завдяки величезному вмісту кальцію і в омлеті та сирі, він повністю заповнює потребу людини у цьому вітаміні на цілий день.. Також в омлеті з сиром містяться всі вітаміни групи В, а це означає, що хтось їсть такий омлет вранці, має гарний настрій і ніяких нервозів.
Замість молока можна використовувати бульйони, кефір або ряжанку – з кисломолочними продуктами омлет виходить дуже високим та повітряним. Якщо додати в яєчну суміш трохи сметани або майонезу, страва отримає приємний вершковий смак, а на мінеральній воді омлет стає дуже легким та пишним..
Інструкція приготування
- Ретельно збити яйця з молоком – краще звичайною вилкою.
- Розтопити на сковороді вершкове масло|мастило|. …
- Як тільки масло перестане пінитися, додати|добавляти| яйця з молоком, покривши все дно. …
- За хвилину до повної готовності розподілити тертий сир по одній половині омлету та готувати ще 20 секунд.
Яєчня – страва, що готується на сковороді з розбитих яєць. У російській мові розрізняються яєчня-глазунья, в якій жовток повинен по можливості залишитися цілим і сирим, і яєчня-бовтання, в якій перемішуються яйця. Яєчня-балакунка, до якої додається молоко або інша рідина, називається омлет.
Також не радять одночасно їсти яйця з сиром. При вживанні цих двох продуктів одночасно виникає важкість, оскільки організму дуже складно «розібратися» з двома видами тваринного білка одночасно. Тому краще їсти окремо яйця, сир та м'ясо.