Перед приготуванням яловичу та свинячу печінку потрібно обов'язково очищати. Видаліть всі судини, жили і зніміть плівку, підчепивши її кінчиком ножа і злегка потягнувши пальцями без різких рухів.. Якщо ви все зробили правильно, плівка зніметься легко та швидко, без розривів.
Безперечно, безпрограшним варіантом дієтичного ПП паштету є паштет із яловичини чи телятини. Лікарі-дієтологи вважають, що такий продукт обов'язково має бути присутнім у раціоні кожної людини, особливо у людей з низьким гемоглобіном. Яловичина, як і телятина, є одним із найкорисніших видів м'яса.
Важливо правильно вибрати спеції. Так, до паштету з курячої печінки або печінки іншого птаха додають мускатний горіх, чорний перець, часник, сіль та цукор, біле вино, херес, коньяк. Для паштету зі свинячої та яловичої печінки ідеально підходить чебрець, лавровий лист, розмарин..
Має високий глікемічний індекс, тож не рекомендується діабетикам.
Однак якщо відмовитися від правильної попередньої обробки майбутньої страви, вона втратить деякі свої корисні властивості. Крім того, може з'явитися неприємний гіркий смак. Саме тому вимочування яловичої чи свинячої печінки є важливою кулінарною процедурою, пропускати яку не варто.