Для посолу ікри використовують 6-10% розсіл. Для його приготування на 1 л води кладуть 60-100 г кухонної солі. На 5 л розсолу потрібно 5 л води та 300-500 г кухонної солі. Щоб отримати 1 кг ікри, потрібно 5 л розсолу.
Ікра щуки має бути добре промита. Вийміть ястик, промийте і дістаньте ікру, стежачи за тим, щоб серед ікринок не виявилося шматочків плівки.
Для отримання типового продукту об'єм солі становить 7-8% від масинаприклад, 40 г (2 ст. л.) на 500 г делікатесу. Далі можна регулювати сольову концентрацію залежно від індивідуальних переваг: для малосольної – 30 г (1,5 ст.
1:16Suggested clip 59 seconds
– Відокремлюємо голову, хребет, кістки і отримуємо філе щуки. – На дно відповідного посуду (щоб увійшло складене вдвічі філе) насипаємо ¼ частини приготованої для засолювання солі. Потрібна кількість солі вираховується виходячи з ваги риби – на 1 кг щуки потрібно 4 ст. ложки солі.