Моцареллу можна вважати ідеальним сиром для піци: маючи неяскравий, делікатний смак, який не заглушає решту інгредієнтів, цей сир чудово плавиться і тягнеться у гарячій піці.
Справжню моцарелу для піци роблять за тією ж технологією, що і моцарелу в заливці, з тією лише різницею, що у моцареллі для піци менше вологи. Моцарелла відноситься до типу сирів з італійською назвою паста філата.
Піца Маргарита — традиційна італійська піца, мабуть, найпопулярніша у світі, навіть меню будь-якої піцерії починається, як правило, саме з неї. Склад цієї піци надзвичайно простий, її основні інгредієнти: сир моцарелла, стиглі помідори та листя свіжого базиліка, які надають їй неповторного смаку та аромату.
Візьміть моцарелу або будь-який інший м'який сирнарізаний на тонкі слайси, і викласти його поверх вершкового соусу. Інші види сиру викладають тонко нарізаними шматочками, рівномірно розподіляючи їх по всій поверхні. Зверху посипте піцу тертим твердим сиром. Можна запікати!
сир витримує температуру 260-280 °. Він не горить, а плавиться, утворюючи апетитну сирну «корону»; розмір блістерів (темно-золотисті плями, що виникають на сирній скоринці при запіканні) – не більше 5-6 мм.