Як прибрати зайву сіль із супу
- Опустіть у каструлю рис у пакетику для варіння. Рис – прекрасний абсорбент і швидко вбере в себе зайву сіль. …
- Покладіть у суп 2-3 цілих очищених картоплини на 10-15 хвилин. Овочі відтягнуть на себе сіль.
- Ще варіант – цукор-рафінад.
У пересолений соус та підливу можна додати трохи чистої води. Робити це потрібно поступово – по 2-4 столові ложки. Страву треба буде довести до кипіння і скуштувати на смак. Якщо солі, як і раніше, багато, тоді можна ще додати трохи води і знову прокип'ятити.
Що робити, якщо ви пересолили їжу
- Додати сиру картопля У процесі готування він вбере в себе солону рідину. …
- Додати більше зелені, а потім прибрати її з страви Петрушка та інша зелень з листям добре вбирає сіль.
- Додати трохи кислоти.
- Додати солодощі
Лимонний сік для нейтралізації солі Відкоригуйте смак додаванням ще більшої кількості, якщо потрібно. Але не додавайте занадто багато відразу, щоб не зробити пересолене картопляне пюре ще й кислим. Лимонний сік також покращує смак картопляного пюре.
До смажених заготовок можна додати спеції, борошно, воду, томатну пасту та згасити. Стейк врятує шматочок вершкового масла|мастила|. На гарячому м'ясі воно розтане і вбере в себе надлишки солі.. Шашлик можна замочити на кілька хвилин у пиві, а потім подати з прісними коржами та свіжими овочами.