Інструкція приготування
- Нагріваємо в каструльці молоко.
- Як тільки молоко закипіло, додаємо сіль, цукор.
- Засипаємо пластівці чи цілісні зерна крупи.
- Далі варимо кашу на середньому вогні, постійно помішуючи. …
- Коли каша буде готова, додаємо олію, розмішуємо та даємо постояти ще 5 хвилин.
Щодо того, в яких пропорціях брати вівсянку і рідина, це залежить від бажаної консистенції каші:
- для в'язкої вівсянки – 1:2, тобто на 1 частину пластівців (або крупи) слід брати 2 частини рідини;
- для напівв'язкої каші – пропорція 1:2,5;
- для рідкої – пропорція 3-3,5.
У вівсянку краще покласти фрукти посолодші – персик, ананас, банан. Кукурудзяна та манна каші гарні з цитрусовими (апельсин, грейпфрут) та ягодами з кислинкою (вишня). Відмінною добавкою стане простий фруктовий салат (апельсин, банан, яблуко).
Рецепт смачної вівсяної каші на молоці досить простий. Для нього нам знадобляться: – вівсяні зерна чи пластівці – 1 склянка (250 г); – молоко – 2-3 склянки (500-750 мл);
для рідкої вівсянки на 1 частину крупи або пластівців візьміть 3–3,5 частини рідини; для напівв'язкою – пропорція 1: 2,5; для в'язкої – 1: 2.