Пряма смаження грибів Гриби вже містять вологу, і варіння лише посилить процес виділення соку, що призведе до втрати їх характерного смаку та аромату. Жарка без попереднього варіння зберігає інтенсивність смаку грибів.
30 хвилин Влийте олію, розігрійте і додайте цибулю. Обсмажуйте до золотистого кольору. Зменшіть вогонь до мінімального, додайте опеньки, посоліть, поперчіть. Смажте протягом 25-30 хвилин, періодично помішуючи.
Після цього наливаємо нову воду і варимо ще 10-15 хвилин. Якщо ви впевнені в екологічності грибів, їх можна одразу відправляти на сковорідку. Скільки смажити опеньки без варіння? Достатньо 20 – 25 хвилин.
для супу – 30 хвилин; перед маринуванням – 35–40 хвилин; перед заморожуванням – 20-25 хвилин; перед смаженням — 15–20 хвилин (багато хто не варить опеньки, вважаючи, що так вони виходять ароматнішими).
Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково заздалегідь відварюють. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.