Як випливає із назви, паровий омлет готується на пару. Рецепт парового омлету відрізняється лише способом приготування. Яйця та інші інгредієнти збиваються, після чого виливаються у форму або скляний жаростійкий посуд, що плаває в киплячій каструлі.
В ньому містяться повноцінний білок та незамінні амінокислоти, вітаміни А, В і B6, D та Е, а також: калій, фосфор, залізо, мідь та кальцій. Особливою популярністю такий омлет користується у спортсменів та тих, хто дотримується дієти.
Замість молока можна використовувати бульйони, кефір або ряжанку – з кисломолочними продуктами омлет виходить дуже високим та повітряним. Якщо додати в яєчну суміш трохи сметани або майонезу, страва отримає приємний вершковий смак, а на мінеральній воді омлет стає дуже легким та пишним..
Яйця. При ротавірус дитині можна давати до 1-2 яєць на день. Готуйте яйця некруто, паровий омлет і додавайте їх у страви.
Найпоширеніша помилка – надто гаряча сковорода, на яку виливається омлетна маса. В результаті ви отримуєте підгорілий омлет із чорною скоринкою внизу. І рідкий зверху. Сковорода повинна бути нагріта рівно настільки, щоб вершкове масло розтопилося і почало трохи пінитися по краях.