Оладки з яблучним припеком на кефірі

0 Comments 22:16

Найчастіше оладки на кефірі не пишні, бо: Кефір дуже свіжий (отже не кислий). Кефір – зовсім і не кефір, а продукт кефіру (знову ж таки, не дуже кислий). Занадто мало розпушувача (або соди) у тесті.

Швидше за все причина в тому, що ви занадто довго і інтенсивно замішуєте тісто після того, як ввели борошно в основну масу. За жив час встигає сильно розвинутися клейковина, яка 'вбиває' повітряну текстуру основної наперед збитої маси (яйця + цукор + кефір або ін.).

8. Соду при додаванні в тісто на кефірі або з кислуватими складовими, серед яких яблука, лимонна кислота, лимонний сік та ін. можна не гасити. При додаванні в оладки на молоці соду вони гасяться оцтом, лимонним соком або кислотою, причому окислювачі краще класти в тісто окремо, в рідкі компоненти.

Чому оладки виходять сирими всередині Оладки виходять сирими, якщо ви смажите їх на дуже сильному вогні. У цьому випадку вони підгоряють зверху, але не встигають пропікатися всередині. Ідеальні оладки потрібно смажити на середній температурі, близькій до мінімальної і лише під кришкою.

Кефір для тесту має бути кімнатної температури або трохи теплим. Використовувати кефір з холодильника не можна, тому що оладки не будуть пишними.. Ще одна причина, через яку падають оладки – холодна сковорода. Тісто для пишних оладок потрібно наливати лише на розпечену сковорідку.

Related Post

Олів'є з куркоюОлів'є з куркою

Крок 1. Картоплю та моркву вимийте щіткою та відваріть у підсоленій воді до готовності. … Крок 2. Змішайте всі інгредієнти в салатнику, додайте дрібно нарізану зелену цибулю та кріп. …

Молитва про злі серця пом'якшенняМолитва про злі серця пом'якшення

Пресвятій Богородиці перед Її іконою "Пом'якшення Злих Сердець", або "Семистрельна" Тропар, глас 5-й: Пом'якши наша зла серця, Богородице, і напасти ненавидящих нас згаси, і всяку тісноту душі нашої дозволь. Образу