Заготувати перець на зиму можна кількома способами. По-перше, висушити за допомогою духовки, дегідратора або просто на повітрі. По-друге, зав'ялити в сушарці при невеликій температурі, розкласти по банкам, залити олією і зберігати в холодильнику.
Рис, гречка, булгур, макарони, хрумкий хліб чи картопля – Відмінні варіанти. Їхнє додавання допомагає зменшити смак спеції.
Гострий перець в кулінарії Як приправу перець додають у різні гарячі страви, супи, соуси, салатні заправки та маринади, а при приготуванні будь-якої страви, від борщу до плову, в нього можна покласти цілий перчик, який потроху віддаватиме страві свою гостроту в процесі приготування.
Маринований перець чилі вживають як самостійний продукт – гостру, смачну та хрумку закуску. Також продукт є інгредієнтом для інших закусок, салатів. Його додають у супи, у м'ясні та рибні страви.
На решітку розкласти (в один шар) стручки – вони будуть сушитися під впливом тепла, що походить від конфорок. Конфорки потрібно включити на середню потужність, сушити перець 2-3 години, періодично перемішуючи. Після цього перець досушують, розклавши на папері при кімнатній температурі. Сушити овочі у сушарці дуже зручно.