Смажте сирники на добре розігрітій сковороді з достатньою кількістю рослинної або вершкового масла.. Це допоможе запобігти прилипанню сирників до сковороди та зменшить ймовірність пригорання. Можливо, сковорода сильно розпечена. Зменшіть температуру до середньої, так що сирники добре пропікуться і не пригорять.
Причин, чому сирники не виходять, може бути маса. Іноді вони погано ліпляться, інколи ж розтікаються по сковороді, а ще відшаровуються від скоринки, ламаються при перевертанні, не пропікаються або виходять занадто важкими.
«І сир, і сирники містять багато білка та кальцію, що корисно для кісток та м'язів. Однак сирники можуть містити більше жирів і вуглеводів, оскільки при їх приготуванні використовуються й інші продукти — борошно, яйця, цукор та олія — розповіла лікар-дієтолог, нутриціолог Ольга Деккер.
При жарінні сирники можуть розвалюватися з багатьох причин: невідповідний сир, недостатня кількість яєць або борошна.
Вологий сир Якість сиру у приготуванні сирників має велике значення. Жирність сиру має бути не більше 9%. І хоч би яким сухим він здавався на вигляд, сир треба віджати руками, а потім ліпити сирники. Вологий сир не засмажиться і залишиться сирим.