Класичний десерт складається з чотирьох шарів (знизу догори): щільна основа, пишний мус для прошарку торта, ягідна або шоколадна начинка, горіхове пралине, покриття. Може додаватися хрусткий шар (крамбл). Підійде будь-який вид класичного бісквіту.
Скільки застигає мусовий торт? Для повного застигання мусового торта необхідно провести від 8 до 12 годин (залежно від розміру) у морозильній камері.
Якісні силіконові форми для торта. Так, вони не з дешевих, тому якщо ви тільки майстер-початківець, то форму можна замінити на звичайне кондитерське кільце з ацетатною плівкою. Кільце для приготування начинки, основи та хрусткого шару.
Мусові за смаком делікатніше і складаються здебільшого з мусу. Різниця полягає ще й у тому, що бісквітний торт солодший за мусовий, а його смак — прямолінійніший.
Термін зберігання мусового торта в холодильнику. 72 години (3 дні). Ви можете зберігати в холодильнику торт із покриттям. Інші критерії зберігання торта в холодильнику такі ж, як і в морозильній камері. Важливо, що холодильник більше підходить для здійснення дефростації – розморожування торта мусу.