Мойва солона в домашніх умовах дуже смачна в розсолі

0 Comments 21:53

Сіль 2 год. л. Лимонна приправа для риби 1 ч. л.

Корисний лайфхак: для того, щоб позбутися запаху мойви під час смаження, потрібно вимити рибу, скласти її в глибоку миску, посолити, поперчити і збризкати соком лимона – саме він забере специфічний аромат.

До складу мойви входить практично повний набір усіх мінералів, необхідних для підтримки здоров'я та міцності кісток та зубів. Мойва багата фосфором, магнієм і кальцієм, що робить її корисним продуктом для людей, які страждають на остеопороз, артрит або карієс. Користь для нервової системи та роботи головного мозку.

Змішайте в окремій ємності мелену паприку з олією без запаху. Застеліть лист або дошку пергаментним папером, викладіть мойву практично внахлест і змастіть приготованою заправкою з усіх боків. Підвісьте на нитці над радіатором чи повітрі, щоб рибка добре провітрювалася.

У середньому на 1 кг м'яса достатньо однієї чайної ложки солі. Якщо любите посолоні, можна додати солі більше – до однієї столової ложки на 1 кг. Точна кількість солі залежить від маринаду. Ці розрахунки застосовуються до м'яса, замаринованого в кефірі, вині, мінеральній воді, з цибулею та спеціями.

Related Post

Мойва яка буваєМойва яка буває

Мойвою (Mallotus villosus) називають різновид корюшки, який водиться в Льодовитому, Атлантичному (атлантична мойва) і Тихому океанах (тихоокеанська мойва, або вік). У японців має величезний попит – її їдять і вдома,

М'ятний сироп на зиму рецепт зі свіжої м'ятиМ'ятний сироп на зиму рецепт зі свіжої м'яти

►Найпопулярніший і найпростіший спосіб заготовити м'яту – засушити. Можна зібрати в пучки і підвісити чи відібрати листя та розкласти їх на папері чи тканині. Головне при сушінні: на м'яту не