Сіль 2 год. л. Лимонна приправа для риби 1 ч. л.
Корисний лайфхак: для того, щоб позбутися запаху мойви під час смаження, потрібно вимити рибу, скласти її в глибоку миску, посолити, поперчити і збризкати соком лимона – саме він забере специфічний аромат.
До складу мойви входить практично повний набір усіх мінералів, необхідних для підтримки здоров'я та міцності кісток та зубів. Мойва багата фосфором, магнієм і кальцієм, що робить її корисним продуктом для людей, які страждають на остеопороз, артрит або карієс. Користь для нервової системи та роботи головного мозку.
Змішайте в окремій ємності мелену паприку з олією без запаху. Застеліть лист або дошку пергаментним папером, викладіть мойву практично внахлест і змастіть приготованою заправкою з усіх боків. Підвісьте на нитці над радіатором чи повітрі, щоб рибка добре провітрювалася.
У середньому на 1 кг м'яса достатньо однієї чайної ложки солі. Якщо любите посолоні, можна додати солі більше – до однієї столової ложки на 1 кг. Точна кількість солі залежить від маринаду. Ці розрахунки застосовуються до м'яса, замаринованого в кефірі, вині, мінеральній воді, з цибулею та спеціями.