Масло обліпихи приготувати в домашніх умовах

0 Comments 00:51

Укласти перемелені ягоди у скляний або керамічний посуд, залити нагрітою олією, перемішати і поставити в затемнене місце при звичайній кімнатній температурі на 2 дні. За цей час зверху утворюється щільний темно-жовтогарячий шар – це і є масло обліпихи.

Масло обліпихи одержують декількома способами, включаючи екстракцію хімічними розчинниками, мацерацію висушених м'якоті та шкірки плодів. обліпихи за допомогою інших рослинних олій (соняшникового, оливкового), екстракцію зрідженим вуглекислим газом, центрифугування соку плодів обліпихи і т.д.

з ягоди вичавлюють сік і відстоюють його у холодному місці. Олія при відстоюванні спливе на поверхню і її знімають. Отримане таким чином масло вважається найбільш якісним. макуху, що залишилася після вичавлювання соку, додатково подрібнюють, заливають рослинною олією, настоюють і відокремлюють звичайним пресуванням.

Найбільшу частину залити рафінованою олією в емальованій каструлі на 3 см вище макухи, і залишити на повільному вогні на півтори години і періодично помішувати. При цьому маса повинна досягти температури 60-70 градусів, але не кипіти, і залишити каструлю на 3-4 дні.

Особливості сушіння макухи обліпихи З неї готують, наприклад, компоти або начинки для пирогів. Висушити м'якоть та шкірку можна на свіжому повітрі. Для цього розкладіть обліпиху на ситі або деку і залиште в тіні на три-п'ять днів. В електричній сушарці та духовці при температурі +50…

Related Post

М'ясо по кремлівськи зі свинини у сковородіМ'ясо по кремлівськи зі свинини у сковороді

Колір м'яса. Червоне м'ясо має бути темного кольору та може бути пурпуровим, червоним. М'ясо свинини має бути світло-рожевого кольору. Колір свіжого птаха може змінюватись від біло-блакитного до жовтого, колір залежить