налисники, білор. налiснiкi) – млинці з начинкою, блюдо, яке виготовляється з прісного рідкого яєчного тіста на гарячій сковороді, змащеній жиром. Млинці подають з різними закусками, сметаною і начиненими варенням, грибами, м'ясом, ягодами, домашнім сиром, родзинками, відвареними крупами, риб'ячою ікрою і т.д.
Тісто не повинно бути прісним, а консистенція має бути однорідної та гладкої.
Найчастіша причина сухих країв у млинців – занадто багато яєчного білка в тісті. Через яйця тісто при смаженні пересушується, і, відповідно, краї ламаються і кришаться. На вигляд піна від яєць здається легкою та повітряною, але млинці потім з такого легкого тіста виходять сухуватими.
Хитрість у тому, що окріп «заварює» борошно, таке тісто ще називають заварним. Завдяки цьому змінюються характеристики не лише самого тіста, а й готових борошняних виробів.
У Франції млинці називають «крепами»їх можуть готувати як основну страву з різними добавками.